2018 - INTERNATIONAL WELDING ENGINEERS Class-Room Training Program από το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων [WGI]

WELDING GREEK INSTITUTE: INTERNATIONAL WELDING ENGINEER [IWE] CLASSROOM TRAINING PROGRAM

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΚΟΖΑΝΗ

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΜΙΑΣ (1) ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ.


Αγαπητοί συνάδελφοι Μηχανικοί, Εργοδηγοί και Τεχνίτες,

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων όπως γνωρίζετε είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός και η στήριξή του σε επίπεδο διάδοσης πληροφοριών των δραστηριοτήτων του είναι η ελάχιστη συνεισφορά μας στην λειτουργία του.
Το Ινστιτούτο προγραμματίζει για το 2018, Νέα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για την ΑΤΤΙΚΗ, την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και την ΚΟΖΑΝΗ, στις 05 Οκτωβρίου 2018:

INTERNATIONAL WELDING ENGINEER COURSE [IWE], αποτελούμενο από 448 ώρες εκπαίδευσης, δομημένο στα πρότυπα των Διεθνών Οργανισμών IIW και EWF.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων ΠΡΟΚΗΡΎΣΣΕΙ πρόγραμμα εκπαίδευσης Μηχανικών Συγκόλλησης για Έντεκα (11) υποψηφίους, ως ακολούθως:

2.1. Δέκα (10) θέσεις συμμετοχής ενδιαφερομένων Μηχανικών ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ, στο πρόγραμμα ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ, έναντι ποσού δύο χιλιάδων εννιακοσίων 2.900 ευρώ.

2.2. Μία (1) θέση συμμετοχής ενδιαφερομένου Μηχανικού ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ, στο πρόγραμμα ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ, με αποκλειστικά κοινωνικά κριτήρια, άνευ κόστους. Για την επιλογή του υποψηφίου που θα συμμετέχει με αποκλειστικά Κοινωνικά Κριτήρια (οικονομικά, πρόσθετα κοινωνικά, κλπ), την απόφαση θα λάβει ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου (Welding Greek Institute General Director) βάσει αντικειμενικών δεδομένων της οικονομικής & κοινωνικής κατάστασης του αιτούντος.

Το κόστος των 2.900 ευρώ / συμμετέχοντα είναι εξαιρετικά χαμηλό, σχεδιασμένο να καλύπτει αποκλειστικά τα έξοδα του προγράμματος εκπαίδευσης τα οποία συνδέονται με το εν λόγω πρόγραμμα, σε σχέση πάντα με τον Μη Κερδοσκοπικό χαρακτήρα του Ινστιτούτου και το Κοινωνικό του προφίλ.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ IWE, ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ

Virtual Photo


Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 36 30 050 / 210 36 36 966 – www.wgi.gr – This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 


INSTRUCTORS CV'S

Υψηλού επιπέδου Εκπαιδευτές για το πρόγραμμα Διεθνών Μηχανικών Συγκόλλησης του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων. 

Η Ομάδα των βασικών εκπαιδευτών του προγράμματος, έχει ως ακολούθως:  

Δρ. Γράψας Βασίλειος

Aπόφοιτος της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών από το εργαστήριο Υδροδυναμικών Μηχανών του ΕΜΠ,  ο Δρ. Βασίλειος Γράψας έχει δημοσιεύσει πληθώρα μελετών και εργασιών γύρω από την επιστήμη των υλικών και των εφαρμογών τους. Από το 2000 μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει μια ευρεία γκάμα κατασκευαστικών έργων ως project manager ως QA/QC  manager αλλά και construction manager, για λογαριασμό εταιρειών όπως η ΔΕΗ, TERNA, METKA, J&P AVAX κλπ. Έχει εξειδικευθεί στον τομέα των μη καταστροφικών ελέγχων και είναι πιστοποιημένος σε όλες σχεδόν τις μεθόδους με Level 3 (UT, RT, MT, PT, VT) και Level 2 (RI, IRT, VA, MPA, TOFD, CR) .

Δημήτρης Στεργιόπουλος

Ο Δημήτρης Στεργιόπουλος αποφοίτησε το 1996 από τη σχολή Μεταλλουργών  και  Μηχανικών Μεταλλείων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Εργάζεται ως επικεφαλής του τμήματος συγκολλήσεων και μη καταστροφικού ελέγχου των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Έχει ασχοληθεί με την διδασκαλία και έχει εκπαιδεύσει τεχνίτες και μηχανικούς πάνω σε ευρεία γκάμα θεμάτων σχετικά με την τεχνολογία των συγκολλήσεων. Έχει αποκτήσει το δίπλωμα του Διεθνούς Μηχανικού Συγκολλήσεων από το Γερμανικό GSI SLV και έχει εργαστεί ως υπεύθυνος και επιθεωρητής συγκολλήσεων σε έργα εταιρειών όπως η C&M ENGINEERING, TÜV ANLAGEN UND UMWELT, CORINTH PIPEWORKS κλπ.

 Διαμαντόπουλος Κώστας

O Κώστας Διαμαντόπουλος είναι απόφοιτος της σχολής Μεταλλουργών και Μηχανικών Μεταλλείων και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην τεχνολογία των συγκολλήσεων από το Cranfield University.  Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει ασχοληθεί με τον έλεγχο ποιότητας που σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Τα τελευταία έξι χρόνια είναι επικεφαλής του τμήματος QA/QC της PENSPEN, υπεύθυνος για τη διαχείριση της ποιότητας των έργων φυσικού αερίου, καθώς και το εσωτερικό σύστημα ποιότητας της ομάδας διαχείρισης έργων. Την ίδιας περίοδο, έχει συμμετάσχει σε διάφορες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν διεξαγωγή έρευνας και ανάλυσης αστοχιών, μελέτες αξιολόγησης για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και δοκιμών υλικών προκειμένου να διερευνηθεί η γενική κατάσταση του σταθμού και του εξοπλισμού διυλιστηρίων. Διαθέτει εκτενή γνώση των συστημάτων ποιότητας που βασίζονται σε διεθνή πρότυπα όπως: ISO 9001: 2000, ISO 17024, EN 45000, ISO 14001 και τις διαδικασίες πιστοποίησης τους, καθώς και εκτεταμένη γνώση τεχνικών προδιαγραφών για μια μεγάλη ποικιλία κατασκευαστικών έργων, καταστροφικών και μη καταστροφικών ελέγχων καθώς και της διαδικασίας ανάλυσης κύκλου ζωής. 

Μαστρογιάννης Βασίλης 

Ο Βασίλης Μαστρογιάννης είναι απόφοιτος της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Έχει εργαστεί σε κατασκευαστικά έργα, κυρίως ενεργειακά και oil and gas, για λογαριασμό εταιρειών όπως METKA, ΔΕΗ, CORAL, PRAEUS CONTAINER TERMINAL, MOTOR OIL, DESFA, DEPA, ELINOIL, AEGEAN OIL, HELLENIC PETROLEUM, VVTV,  PETROLINA, AVIN, SHELL.  Θεωρείται αυθεντία σε θέματα στατικής ανάλυσης κατασκευών, Hydraulic Analysis και Surge Analysis.

Ασημακόπουλος Γεώργιος

Ο Γεώργιος Ασημακόπουλος είναι απόφοιτος της σχολής Ναυπηγών Μηχανικών του Sunderland Polytechnic, U.K, με M.Sc. στο Welding Engineering & Management το 1981, από το Aston University, U.K., και Diploma of International Welding Engineer το 2001, από το International Institute of Welding, United Kingdom. Με σημαντική θητεία από το 1984 έως το 1993 στην ΕΑΒ, και στην συνέχεια για 19 συναπτά έτη, από το 1993 - 2012 στην CCC, την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευών της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο, αποτελεί σήμερα "Εθνικό κεφάλαιο" στον τομέα των μεταλλικών κατασκευών. Είναι μέλος: 

  • Member of The Chartered Quality Institute as Chartered Quality Professional, U.K.
  • Chartered Engineer, R/N 434700, U.K.
  • Senior Member of the British Welding Institute, (T.W.I), U.K.
  • Registered Welding Engineer Group 1 R/N 671.
  • Euro - Welding Engineer C/N EWE/GB/00069.
  • Member of the Royal Institute of Naval Architects, U.K.
  • Senior Member of the Greek Institute of Marine Technology.
  • Ex. Chief Executive of the Welding Greek Institute
  • Member of the American Welding Society, A.W.S.

Το υψηλό επίπεδο των εκπαιδευτών διασφαλίζει την άρτια προετοιμασία των υποψηφίων Μηχανικών Συγκόλλησης, ενόψει των γραπτών και προφορικών εξετάσεων.

WGI moto EN